Realkreditlån – Hvad er et realkreditlån?

Realkreditlån - Hvad er et realkreditlån?

Realkreditlån info

Et realkreditlån er baseret på obligationer, i modsætning til lån i banken. Det er udbuddet og efterspørgslen på de finansielle markeder, der påvirker låneomkostningerne.

Det er primært i forbindelse med boliglån, at man finansierer boligen via realkreditlån. Det vil være realkreditinstituttet der udsteder obligationer på vegne af dig.

Obligationer er gældsbevis med en klar aftale om, på hvilke vilkår og hvordan der tilbagebetales.

 

Former for realkreditlån

Der findes mange former for realkreditlån, faktisk over 100. Man inddeler typisk disse lån i fastforrentede lån og variabelt forrentede lån. Et realkreditlån kan have en løbetid på helt op til 30 år.

Der kan være store forskelle i lånevilkårerne, selvom realkreditlån kan ligne hinanden til forveksling. Det er derfor altid værdifuldt, med kompetent rådgivning omkring valg af lån.

Realkreditlån er generelt den billigst måde at finansiere din bolig på og betales via terminydelser.

En terminydelse består af rente, bidrag og afdrag. Overvejer du at lave et realkreditlån til køb af bolig, skal du huske at du kun kan låne op til 80 % af boligens værdi. Resten skal du finansiere på anden vis.

 

Valg af realkreditlån

Der er mange faktorer du skal være opmærksom på, når du udvælger et realkreditlån. Det er afgørende du får undersøgt alle dine muligheder og henvender dig til flere realkreditinstitutter.

Samtidig skal du være helt aflkaret omkring dine personlige behov, så du nemmere kan vælge det rette lånetilbud.

Der findes mange gode råd og viden om realkreditlån på nettet, ligesom du kan få stor glæde af en rådgiver. Det kunne fx. være din bankrådgiver. Det er bare vigtigt, det er en uvildig vurdering du får.

You May Also Like

About the Author: Rentebasen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

8 + 8 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.