Gældssanering – Ansøg om gældssanering nu

Ansøg om gældssanering nu
Læs her hvordan du ansøger om gældssanering

Ansøgning om gældssanering

Er du i store økonomiske vanskeligheder kan det være en god idé at ansøge om gældssanering. Personer med stor gæld har muligheden for en ny frisk start.

Alle personer kan få stor glæde af en gældssanering og du bør lave en ansøgning, hvis du har en uoverskuelig stor gæld.

 

Hvad er gældssanering?

Gældssanering er din mulighed for at komme af med en håbløs gæld, eller få den væsentligt nedsat. Gældssaneringen går ud på at din store gæld bortfaldet eller nedsættes til et betaleligt beløb.

Det kan være via et engangsbeløb eller via en længere afdragsperiode på op til 5 år, hvor du skal betale din nedsatte gæld.

 

Hvem kan få gældssanering?

Den mest væsentlige betingelse for at kunne få gældssanering, er at du ikke kan opfylde dine gældsforpligtelser og heller ikke har udsigt til at kunne det i den nærmeste fremtid.

Det betyder med andre ord, at du ikke kan tilbagebetale dine lån, på grund af en skrantende økonomi. Samtidig skal det antages at en gældssanering vil medføre en varig forbedring af din privatøkonomi.

Der er ingen grænser for gældens størrelse, da den skal holdes op imod andre forhold, herunder din alder, uddannelse, og nettoindkomst hvis du er i forhold.

Der er god grund til at søge gældssanering, hvis du har lyst til en ny og bedre start på din økonomi. En god tommelfingerregel foreskriver at gælden skal være 20 gange større end den månedlige indtægt i husstanden.

Case 1

Er du enlig og har en indtægt på 25.000 om måneden, så skal din gæld typisk være 500.000 kr. Er du derimod pensionist, bistandsmodtager eller på efterløn, gælder mindre skarpe krav og så skal gælden i mange tilfælde bare overstige 100.000 kr.

Case 2

Der er forskel på at være normalt arbejdende dansker, eller erhvervsaktiv. Har du haft virksomhed, skal gælden normalt være mindst 250.000 kr.

 

Det er meget individuelt om du har mulighed for at få gældssanering, men det er i mange tilfælde værd at ansøge om det.

 

Få hjælp til søge gældssanering

Det er muligt at få hjælp til at søge gældssanering og specielt advokater kan være yderst nyttige i processen.

Gældssanering starter ved at du udfylder et ansøgningsskema, der kan rekvireres i skifteretten. Når skifteretten har modtaget din ansøgning om gældssanering, indkaldes du til et møde og de beslutter om sagen skal indledes.

Det er ofte en god idé at have hjælp fra en advokat, i forbindelse med ansøgningen. Muligheden og reglerne om gældssanering blev indført i konkursloven i 1984 og den økonomiske krise har medført at der hvert år er over tusinde danskere, der søger og får godkendt deres ansøgning om gældssanering.

 

Gældssanering – rådighedsbeløb og betingelser

Der er mange regler og betingelser der gør sig gældende ved gældssanering. Et af de mest aktuelle emner for alle, er dit rådighedsbeløb i afdragsperioden. Det kan nemlig svinge meget og afhænger af din private situation. Er du enlig eller gift, har du børn, hvordan bor du mv.?

En af de vigtige pointer ved gældssanering er at du selv skal være parat til at ofre, for at få en ny start. Det betyder at du skal være afklaret om at du skal afdrage din gæld med det du har, udover et givent rådighedsbeløb. Det vil typisk være i en periode på 3-5 år.

Et begrænset rådighedsbeløb er dog ikke værre, end du har god råd til mad, tøj og andre løbende udgifter. Der vil bare ikke være plads til lækre ferier, nyt køkken, eller vilde shopping ture.

Det må til gengæld være rigtig fair, når du ellers aldrig ville komme af med din store gæld.

 

Ved gældssanering vil der typisk gælde følgende betingelser:

  • Din økonomiske situation må ikke være uafklaret
  • Gælden må ikke være fra strafbare eller uforsvarlige økonomiske handlinger.
  • Gæld skal være så stor, at det skønnes du ikke kan tilbagebetale den.

 

Selskaber og foreninger kan ikke søge gældssanering.

You May Also Like

About the Author: Rentebasen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 × 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.