Hvad er Finansrådet?
Finansrådet er brancheforeningen for landets banker. Den mest væsentlige opgave for Finansrådet er at varetage bankernes interesser og det gør de via en lang række initiativer.
Brancheforeningen består af alt fra banker til andelskasser og sparekasser, samt danske filialer og blev grundlagt i april 1990. Det blev den via en sammenlægning mellem Den Danske Brancheforening og Danmarks Sparekasseforening.
Fakta om Finansrådet
Vi vil her se nærmere på de mere faktuelle forhold om Finansrådet. Anno 2012 er direktøren Jørgen A. Horwitz og formanden er bankdirektøren Michael Rasmussen, fra Nordea.
Formål
Det overordnede formål med Finansrådet må siges at være bankernes interesser. De bliver plejet ved, at Finansrådet følger de politiske processer og aktivt deltager i at påvirke beslutninger, der har en indflydelse på bankerne.
Det er i høj grad for at påvirke bankernes vilkår i positiv retning og det kan ske via Folketinget og EU.
Organisation
Finansrådet er en brancheorganisation hvor formanden og næstformanden bliver valgt ved generalforsamlingen. Bestyrelsen består af ni medlemmer og den bliver valgt ved generalforsamlingen årligt.
Organisationen har omkring 100 ansatte, hvilket rummer alt fra konsulenter til jurister og HR-medarbejdere. En klassisk organisation som alle andre.
Besøg Finansrådet på http://www.finansraadet.dk/ og få meget mere information om organisationen og adgang til interessante tal.