Afdragsfrit lån – Hvad gør jeg nu?

Afdragsfrit lån udløber

I de kommende år udløber mange af de afdragsfrie lån, som så dagens lys for 10 år siden. For 10 år siden så alting lyst og fint ud, og der var ikke udsigt til, at boligpriserne ville falde med mere end 30% i nogle landsdele. Derfor oprettede mange danske boligejere de populærer afdragsfrie lån, som skulle hjælpe dem igang på boligmarkedet, og give dem luft i økonomien, men børnene var små.

Lånet udløber – hvad gør vi nu?

Imidlertid er tingene forløbet helt anderledes, finanskrisen har gjort, at mange huskøbere med afdragsfrie lån, nu sidder i et hus som er mindre værd end for 10 år siden, da de købte huset. Det betyder at hvis ens afdragsfrie lån udløber til næste år, så skal man have fornyet sin ordning, problemet er bare, at huset er blevet mindre værd, og derfor kan man ikke låne de samme beløb som tidligere, og så er det hovedpinen kommer, for hvor skal differencen imellem det gamle lån og det nye lån så komme fra?

Afdragsfrihed alternativ

Der findes desværre ikke mange alternativer, som er på højde med de billige afdragsfrie lån. Det billigste er måske nok at optage et almindeligt banklån, men det er jo heller ikke alle mennesker, som kan blive godkendt til dette. Til sidste er der muligheden for at optage et lån hos nogle af de mange online lånfirmaer, som findes på markedet, problemet med dem, er at det sjældent er en god langvarig løsning.

Sælg huset.

En sidste mulighed er tilstede hvis man ikke kan få lov at låne penge til hele huset, og det er selvfølgelig at sælge huset. Problemet er her det samme, hvis dit hus er mindre værd end da du købte det, så vil du få svært ved at kommer af med huset, og i sidste ende vil du stå med en gæld på det hus du ikke længere bor i, og denne gæld vil ligeledes være som et dyrt banklån, som sikkert vil gøre det mere end svært at komme tilbage på boligmarkedet.

Regeringen sætter ind mod afdragsfrie lån

Et sidste håb for dig som boligejer med afdragsfrit lån, er at håbe på, at regeringen går ind og garanterer boligejerne, at de som minimum kan få lov at låne det samme beløb, som de tidligere har lånt i deres bolig, det vil betyde at man ville kunne konverterer sit nuværende afdragsfrie lån, til et lån med afdrag, som så måske kunne være et flexlån til en lav rente, og dermed ikke være væsentligt dyrere end det afdragsfrie lån. Der er dog ikke i skrivende stund udsigt til at regeringen, vil sætte ind overfor de mange tusinde danskere, som de kommende år vil havne i denne uheldige situation.

Afdragsfrie lån udløber - hvad gør jeg?
Afdragsfrie lån udløber – hvad gør jeg?

You May Also Like

About the Author: Rentebasen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.