Tænk før du låner

Om hurtig lån har en positiv eller negativ klang, kan være meget individuelt. Det er også noget individuelt, hvad det er man ønsker at bruge pengene på, hvis man søger om et hurtig lån. Overordnet set, kan ansøgere til hurtig lån deles op i to kategorier: Dem der har fået nogle uforudsete regninger og dem der ønsker et forbrugslån.

Nogle overvejelser de begge bør gøre sig, er først og fremmest, om lånet kan betales tilbage til tiden. Er det snart lønningsdag, og står man og mangler pengene her og nu, kan et hurtig lån være en god udvej. Ved at tage et lån der hjælper sidst på måneden, kan man skabe luft i økonomien, og dermed undgå unødvendig stress og besparelser på fx mad.

Der er fordele og ulemper ved alle typer lån, og det gælder også hurtig lånet. Fordelene ligger i, at det er nemt og hurtigt at søge. Det kan gøres hjemmefra, og dermed er der ingen ekspeditionstid som fx i banken. Man undgår også at skulle sende papirer frem og tilbage, da det er muligt at skrive under med sit nem-id, og der ikke skal stilles sikkerhed.

Når der tales om at stille sikkerhed, gælder det ejendomme som fx hus og bil. Hvis du ikke ejer nogle af delene, kan du dermed heller ikke sætte dem som pant, og dermed stiger renten i stedet. Netop fordi hurtig lån er nemt at tage, og uden menneskelig kontakt, mangler gennemgangen af ens privatøkonomi også. Hvis man i forvejen ikke har noget overblik, ved man ikke om det er muligt at betale lånet tilbage, og i værste tilfælde bliver man registreret i RKI som dårlig betaler.

Hvad lånes pengene til?

For at undgå RKI, kan det være en ide at se på hvad lånet skal gå til, og om der er andre mulige alternativer. I få tilfælde, kan en simpel gennemgang af budgettet, gøre at man får de penge man hver måned – sidst på måneden – står og mangler. Det kan fx være når der handles til mad. I stedet for at handle hver dag, kan det betale sig at gøre det en gang om ugen, og så til hele ugen.

Det er efterhånden muligt at låne alt fra nogle få hundrede kroner, til over 100.000 kr. Det kan være meget fristende, at have adgang til så høje beløb. De fleste hurtig låns udbydere har en øvre grænse på det første lån. Det betyder, det maks er muligt at låne fx 4.000 kr første gang. Hvis lånet så betales tilbage til tiden, stiger næste lån til 10.000 osv. Man får dermed adgang til flere penge, jo bedre man er til at betale tilbage.

Hvis det er et huslån eller billån man er ude efter, kan det være en idé at gå til banken i stedet. Her kan du sætte huset eller bilen som sikkerhed, og dermed få en lavere rente, og længere løbetid. Det kan blive en meget dyr affære, hvis lånet tages som hurtig lån, da renterne vil gøre den endelige tilbagebetaling meget stor.

Er lånet derimod til forbrug, er hurtig lån den rette løsning. Der kan ske mange uforudsete ting i vores hverdag. Det kan være noget elektronik der står af, kæledyret der har ødelagt møbler eller tøj – i det hele taget alt det der kan give en hovedpine, hvis man ikke har råd til at erstatte det. Dog er der en fristende men meget usikker grund til at tage et lån, for at betale et andet tilbage. Her ender man i en ond cirkel, der kan være svær at komme ud af igen. Så er det smartere at stramme budgettet lidt, og stille og roligt blive gældfri.

 

taenk foer du laaner

You May Also Like

About the Author: Rentebasen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × 5 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.