Lån med negativ rente

Negativ rente

Der sker stadig en masse indenfor Dansk økonomi, og økonomi i resten af Europa. Men den Danske økonomi er kommet godt videre efter finanskrisen, så halter det stadig gevaldigt i resten af Europa, og det sætter stadig sit præg når den menige Dansker skal i banken og låne penge, eller søger at få højere renter for sit indlån.

Fordi mange lande i Europa stadig klarer sig økonomisk meget dårligt, så har den Europæiske centralbank valgt at sænke renten til et historisk lavt niveau. Den Europæiske centralbank har sænket renten så den reelt set er negativ hvilket aldrig har været sket tidligere. Dette betyder at Danskere nu igen kan se frem til billigere lån, og lavere rente på deres i forvejen billige lån.

Pas på den lave negative rente

Det lyder jo sikkert som noget godt, at alle Danskere nu kan få billige lån, men det betyder også, at når man f.eks. optager et rentetilpasningslån til en meget lav rente, så skal man regne med at renten over tid vil stige, da det vil være usandsynligt at renten vil blive på dette meget lave niveau. Her er det så at det går galt, for når rentens stiger, så skal den enkelte Dansker betale mere i rente hver måned på lånet, og det er ikke altid at det passer ind i en i forvejen meget stram økonomi.

Derfor vil det være en god ide at tænker sig godt om inden man optager et alt for stort lån, som man måske senere skal betale tilbage med meget høje renter. Husk på at selv om banken ikke mener at renten vil stige særlig meget, så er der ingen der kan spå om hvor meget den vil stige over f.eks. 30 år.

Negative laanerenter

Negativ rente og bidragssatser

Tidligere da renterne på lån var højere, tjente bakken mange penge på, at låne penge ud, og samtidig kunne du få renter for de penge du har stående i banken. Sådan forholder det sig desværre ikke længere, og slet ikke efter at renten reelt er negativ hvis man tager højde for inflationen. Så skal bankerne finde en anden mulighed for at tjene penge, og det gør de så ved at hæve det de kalder bidragssatserne. Bidragssatser er en for for gebyr man betaler til banken for at håndtere lånet.

Især på lån med meget lave renter, som f.eks. rentetilpasningslån, har bankerne hævet bidragssatserne, hvilket betyder, at du i nogle tilfælde hellere skulle vælge et fast forrentet lån, eller et rentetilpasningslån med en lang løbetid.

Renter på dit indlån, altså de penge du har stående i banken er for tiden 0% og nogle banker tager ligefrem penge for de penge du har stående i banken, så kig dig for. Hvis du har penge stående i banken og ønsker at finde den højeste rente til dit indlån, kan du kigge på vores “søster side” rentebasen.dk

 

You May Also Like

About the Author: Rentebasen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nineteen − twelve =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.