Lån med negativ rente

  |   Blog

Der sker stadig en masse indenfor Dansk økonomi, og økonomi i resten af Europa. Men den Danske økonomi er kommet godt videre efter finanskrisen, så halter det stadig gevaldigt i resten af Europa, og det sætter stadig sit præg når den menige Dansker skal i banken og låne penge, eller søger at få højere renter for sit indlån.

Fordi mange lande i Europa stadig klarer sig økonomisk meget dårligt, så har den Europæiske centralbank valgt at sænke renten til et historisk lavt niveau. Den Europæiske centralbank har sænket renten så den reelt set er negativ hvilket aldrig har været sket tidligere. Dette betyder at Danskere nu igen kan se frem til billigere lån, og lavere rente på deres i forvejen billige lån.

Det lyder jo sikkert som noget godt, at alle Danskere nu kan få billige lån, men det betyder også, at når man f.eks. optager et rentetilpasningslån til en meget lav rente, så skal man regne med at renten over tid vil stige, da det vil være usandsynligt at renten vil blive på dette meget lave niveau. Her er det så at det går galt, for når rentens stiger, så skal den enkelte Dansker betale mere i rente hver måned på lånet, og det er ikke altid at det passer ind i en i forvejen meget stram økonomi.

Derfor vil det være en god ide at tænker sig godt om inden man optager et alt for stort lån, som man måske senere skal betale tilbage med meget høje renter. Husk på at selv om banken ikke mener at renten vil stige særlig meget, så er der ingen der kan spå om hvor meget den vil stige over f.eks. 30 år.

Related Posts